Att tänka på inför valpköpet

Vad är viktigt att tänka på inför att införskaffa en ny familjemedlem/valp?

Att införskaffa en ny familjemedlem är ett åtagande i minst 10 år framåt.

Det är en stor kostnad att räkna med då det inte avstannar vid köpesumman utan det är månatliga kostnader att ha en hund såsom försäkring, mat, veterinär, eventuell dagis, kurser, tillbehör som koppel/bädd/bajspåsar med mera samt eventuella medlemskap. För mer information läs HÄR

Viktigt är också att tänka över hur en valp/hund passar in i ditt/ert liv. Det krävs planering, tid och engagemang.

Att dela sitt liv med en rhodesian ridgeback är en gåva fylld med kravlös kärlek och tillgivenhet. Många roliga och prövande stunder kommer ni uppleva tillsammans. Rhodesian ridgeback är en allsidig och aktiv hund som kräver aktivering och motion. Detta innebär inte att man måste cykla/springa en mil per dag utan det viktigaste är att stimulera dem mentalt med spår/sök/trix samt självklart fysisk aktivering.

Att leva med en rhodesian ridgeback är utvecklande, intressant och fantastiskt roligt!

Besök SRRS (rasklubbens hemsida) och läs mer om rasen HÄR

Har du/ni nu bestämt er för att skaffa en valp är ni varmt välkomna att hälsa på oss då jag önskar träffa dig/din familj före valpköpet.

Jag tycker att det är viktigt att du/ni får träffa tiken och eventuellt hanen om han finns tillgänglig.

När valparna är födda börjar pusslandet!

Första besöket blir tidigast när valparna är 4 veckor. Personligheterna hos valparna börjar utvecklas och önskemålen från er börjar nu pusslas ihop med mina tankar och vetskap om valparna. Valparna genomför MH valp samt besiktigas/vaccineras och chipmärks 7 dagar innan de lämnar hemmet för sina nya hem.

 

Elsa med Otto-kullen 2022