Om Mig

Jag har levt med rhodesian ridgeback sedan 2006 och startade kennel 2018.

Uppvuxen i Stockholm men funnit min oas sedan 2014 mitt ute i skogen norr om Gävle. En av mina bästa kamrater i skolan hade en rhodesian ridgeback, Simba, som de importerat från Sydafrika. Första gången jag träffade Simba sa det klick. Jag är uppvuxen med schäfer och dvärgpudel. Min första rhodesian ridgeback köpte jag från Hayawani år 2006. Så den som väntar på något gott…

Jag delar idag mitt liv med tre rhodesian ridgebacks Elsa, Saphira och Pavarotti.

Viltspår, utställning, nosework, balansträning, vandringar är några av de aktiviteter jag gör tillsammans med mina hundar när vi inte delar soffan framför brasan eller gräver i trädgården.

Jag har varit aktiv i SRRS Norras styrelse och SRRS Centralstyrelse samt är utbildad som figurant inom MH. Har även varit ordförande ett antal år i Valbos Brukshundklubb.

Jag är självklart medlem i SKK (Svenska Kennelklubben, www.skk.se) och SRRS (Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige, srrs.org) samt Agrias Breeders Club.

Vad är då min vision för min kennel?

En småskalig kennel som lägger stor vikt på mentalitet, genetik och hållbarhet för att försöka föda upp friska och sunda hundar.

Funktion, Exteriör, Hälsa och Mentalitet är hundavelns grundpelare samt ”vad är bäst för rasen”.

Valparna växer upp i en lugn och trygg hemmamiljö där de förbereds inför framtida liv och utmaningar i samhället. Detta innebär att valparna bor i mitt hem och ingår i vårt dagliga liv från dag ett.

Tiken får en lugn och avskild plats där hon boar in sig inför valpningen och tillbringar sina första två veckor där hon i lugn och ro kan pyssla om de små med mig som finns till hands. När det är dags flyttar valparna ut i vardagsrummet där de har en egen utgång till gräsmattan och trädgården.

Jag lever efter devisen att den som har haft ett innehållsrikt liv har också haft bra livskvalitet.

Har du/ni frågor så kontakta mig gärna; hele64@yahoo.se, 0708-535643

 

Purpose – Passion – Preservation – Pride

 

 

Hélène & Chanel

 

 

 

 

 

Fodax Foder - Logotyp orginal

Jag rekommenderar Fodax

 

Jag rekommenderar Essential Foods

 

Sund Hundnat

Jag rekommenderar Sund Hundmat

 

 

 

 

Jag rekommenderar Naturbalans

 

Hundiagården – Hundiabutiken BARF

Jag rekommenderar Hundiabutiken